Gazeta Sporturilor își închide ediția tipărită și se concentrează pe platforma digitală

Getting your Trinity Audio player ready...

Ziarul Gazeta Sporturilor, cu o tradiție de aproape un secol în presa sportivă din România, a anunțat închiderea ediției sale tipărite. Decizia a venit neașteptat, fără ca publicul sau redacția să fie informați în prealabil. Astfel, ediția de miercuri, 1 noiembrie 2023, a fost ultima în format tipărit.

Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietarul Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a motivat această decizie prin declinul vânzărilor ediției tipărite, care au scăzut cu 27% din 2018 până în prezent, și creșterea costurilor de tipar și hârtie. În consecință, compania a decis să se concentreze exclusiv pe platforma digitală GSP.ro.

În plus, GSP.ro a semnat un acord de cooperare cu SNTV, un important furnizor de conținut video sportiv, marcând astfel începutul unei noi etape digitale. Platforma GSP.ro a înregistrat peste 65 de milioane de afișări, 20 de milioane de vizite și peste patru milioane de utilizatori unici lunar, consolidându-se ca cea mai influentă platformă media de sport din România.

În contextul acestei schimbări, Cătălin Tolontan, coordonator editorial pentru Gazeta Sporturilor și Libertatea, nu se va mai ocupa de Gazeta Sporturilor și se va concentra exclusiv pe Libertatea. De asemenea, echipa editorială a GSP.ro se va muta într-un nou spațiu de birouri la începutul lunii noiembrie.