George Petean – nominalizat la Premiile Helpmann pentru ‘Simon Boccanegra’, la Opera din Sydney

Baritonul George Petean se numără printre nominalizaţii la Premiile Helpmann, cele mai importante distincţii de recunoaştere a performanţei artistice în cea ce priveşte arta spectacolului în Australia, fie că e vorba de operă, fie de teatru, balet sau creaţie muzicală contemporană.

Iar câştigătorii vor fi desemnaţi astăzi, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Teatrul Capitol din Sydney, forul organizator fiind Live Performance Australia (LPA).

George Petean a primit această nominalizare pentru evoluţia sa în spectacolul „Simon Boccanegra”, montare pentru Opera din Sydney, în care a dat viaţă rolului titular.

Baritonul român George Petean (care a mai cântat Boccanegra la Roma sub bagheta lui Riccardo Muti, într-o montare de Adrian Noble în 2012, între altele) este superb în acest rol. Vocea sa caldă, rezonantă este expresivă emoţional iar el are o puternică prezenţă dramatică.” – consemnează Jo Litson în recenzia sa pentru revista Limelight.

Ceilalţi trei nominalizaţi sunt, tot la categoria „Cel mai bun rol principal masculin într-un spectacol de operă”, bas-baritonul englez Christopher Purves, baritonul australian Michael Honeyman şi tenorul sud-coreean Yonghoon Lee.