Germania a încheiat un contract cu Airbus pentru achiziţia a 38 de avioane de luptă Eurofighter

Germania a semnat un contract cu Airbus pentru achiziţia a 38 de noi avioane de luptă de tipul Eurofighter, a anunţat miercuri grupul aeronautic european, o decizie care vizează reînnoirea flotei sale învechite de avioane de vânătoare, relatează AFP.

Deputaţii din Bundestag, camera inferioară a Parlamentului german, şi-a dat joi acordul pentru această achiziţie, a cărei livrare este prevăzută să aibă loc între 2025 şi 2030, acordându-i o alocare de aproape 5,5 miliarde de euro.

„Aceste 38 de aparate se numără printre cele prevăzute într-un plan mai amplu” prezentat în aprilie de guvern, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german.

La momentul respectiv, ministrul german al apărării Annegret Kramp-Karrenbauer a anunţat un plan global pentru forţele aeriene germane vizând achiziţionarea a 93 de avioane europene Eurofighter şi a 45 de avioane F-18 americane pentru reînnoirea flotei sale de Tornado.

Această dorinţă a lui Kramp-Karrenbauer nu se va putea însă realiza integral înainte de „legislatura următoare”, respectiv cel mai devreme la finalul lui 2021, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului său.

Această primă comandă confirmată de 38 de avioane Eurofighter, cunoscută şi sub numele de proiectul Quadriga, vizează livrarea a 30 de aparate monoloc şi a opt cu două locuri.