Gmail, Youtube, Classroom și alte servicii Google au fost inaccesibile pentru mulți utilizatori din România și alte țări

Mai multe servicii ale Alphabet Inc, printre care Youtube, Gmail și Google Drive, au căzut luni pentru mii de utilizatori din întreaga lume, relatează Reuters.

Unii utilizatori au raportat probleme și cu Google Photos și Google Classroom în contextul în care milioane de elevi și studenți au trecut la învățământ de la distanță datorită pandemiei de COVID-19.

Utilizatorii Gmail primesc erori de tipul „We’re sorry but your account is temporarily unavailable” în timp ce pe site-ul Youtube userii sunt întâmpinați cu mesajul „Something went wrong”.

Site-ul Downdetector numărase la primele ore ale după-amiezii peste 12.000 de plângeri formulate de utilizatorii Youtube care nu pot accesa platforma, erori similare fiind raportate și pentru celelalte servicii Google căzute.

Probleme au fost raportate în mai multe părți ale lumii printre care Statele Unite, Marea Britanie și India. Problemele au fost sesizate și de utilizatori din țara noastră.

La această oră problemele cu Youtube par să se fi rezolvat în România.