Greva din învățământ continuă până când Guvernul aprobă majorarea salarială promisă

img 4430

La aproape trei săptămâni de când a fost declanșată greva din educație, prima după 18 ani, și după trei proteste masive ale profesorilor la Palatele Victoriei și Cotroceni, sindicaliștii au primit o nouă ofertă de la Guvern: majorarea cu 25% a salariilor de la 1 iunie, iar prima tranșă din creșterea salarială pe noua grilă să fie de 50% de la 1 ianuarie 2024. Condiția pusă este încetarea imediată a conflictului. Executivul are programată încă de vineri o ședință pentru duminică, de la ora 10, în contextul grevei din învățământ.

Guvernul a venit sâmbătă seara cu o nouă ofertă pentru sindicate, şi anume majorarea cu 25% a salariilor de la 1 iunie, iar prima tranșă din creșterea salarială pe noua grilă să fie de 50% de la 1 ianuarie 2024, condiția fiind ca sindicatele să anunţe duminică, la ora 9.00, la sediul Guvernului, încetarea conflictului, potrivit mesajelor transmise de liderii de sindicat profesorilor.

În urma întâlnirii de duminică dimineața de la sediul Guvernului dintre liderii de sindicat și premier s-a anunțat continuarea conflictului de muncă până când vor vedea textul actului normativ care prevede majorarea salarială promisă. Sindicaliștii au anunțat că își vor prezenta decizia în cursul zilei de luni, 12 iunie.

La ora 10,00, este programată şi o şedinţă de Guvern, în timpul căreia vor fi aprobate actele normative pentru majorările salariale promise și modificarea probelor de la bacalaureat, precum și eliminarea evaluării de la clasa a VI-a.