Guvernul a numit un nou prefect de București

Alexandra Georgiana Vacaru este noul prefect al Bucureștiului, s-a hotărât în ședința de guvern de miercuri seară. Absolventă de Drept și Relații Internaționale, cu un master la Paris, ea a ocupat mai multe poziții în aparatul guvernamental în ultimii ani. Vacaru a fost propunerea PNL pentru această poziție.

Cine este Alexandra Georgiana Vacaru

Alexandra Georgiana Văcaru a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Alexandru I. Cuza din Iași și este licențiată în Relații internaționale și studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

De asemenea, are un master in drept european la Universitatea II Pantheon.

A fost doctorand la Şcoala Doctorală Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

A lucrat și pentru UNESCO, Willkie Farr & Gallagher LLP, MAE, NNDKP, Tribunalul UE și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

În ultimii trei ani a activat ca referent la Tribunalul Uniunii Europene, apoi ca Inspector de concurență la Consiliul Concurenței – Direcția Juridic – Contencios. Din august 2021 a fost Șef serviciu la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Serviciul Juridic.

Conform declarație de avere din 2018, Vacaru deține 3 apartamente, două în București și unul în Iași și 5 terenuri agricole.

În perioada în care a fost inspector de Concurență, aceasta câștiga 67.000 de lei pe an.