Guvernul a stabilit noile valori ale salariului minim în construcții, agricultură și industria alimentară

Getting your Trinity Audio player ready...

Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență prin care a stabilit noile valori ale salariului minim brut pe țară pentru domeniile construcții, sector agricol și industria alimentară. Aceste modificări vor fi aplicate începând cu veniturile aferente lunii noiembrie. Conform noilor reglementări, salariul minim brut în construcții va fi de 4.582 de lei, în timp ce în domeniul agricol și în industria alimentară, salariul minim brut va fi stabilit la 3.436 de lei.

Aceste ajustări vin în contextul protejării veniturilor din aceste sectoare vitale pentru economia României, mai ales după introducerea contribuției pentru sănătate. Valorile au fost stabilite după consultări cu sindicatele și patronatele, în cadrul Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social.

Comparativ, în prezent, salariul minim brut în construcții este de 4.000 de lei, iar în sectorul agricol și industria alimentară este de 3.000 de lei. Estimările arată că de majorarea salariului minim brut în construcții vor beneficia 423.110 salariați, iar în sectorul agricol și industria alimentară vor fi afectați 168.000 de salariați.