Guvernul se pregătește să își asume răspunderea în Parlament

Getting your Trinity Audio player ready...

Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit despre pachetul de măsuri fiscale pe care guvernul său îl pregătește pentru a face față situației excepționale cu care se confruntă țara. Ciolacu a subliniat că aceste măsuri sunt necesare pentru a preveni o prăbușire a țării și pentru a menține predictibilitatea economică.

Premierul a explicat că, deși aceste măsuri fiscale sunt numeroase, ele nu reprezintă o reformă fiscală în adevăratul sens al cuvântului, și că, în mod ideal, o astfel de reformă ar trebui planificată cu cel puțin un an înainte de implementare. Cu toate acestea, situația actuală excepțională a determinat guvernul să acționeze rapid și să propună aceste măsuri pentru a evita consecințele grave asupra economiei.

Premierul a subliniat că în Codul Fiscal există 500 de modificări, implementate prin 100 de legi și ordonanțe de urgență, ceea ce a creat o situație confuză și nesustenabilă. Ciolacu a argumentat că aceste excepții fiscale și facilități fiscale au dus la venituri mici pentru țară și la o evaziune fiscală crescută.

Guvernul condus de Marcel Ciolacu se pregătește să-și asume răspunderea în Parlament pentru noul pachet de măsuri fiscale, care va fi discutat în primă lectură. Premierul are ca obiectiv să prezinte acest pachet de măsuri Legislativului în săptămânile următoare, în efortul de a aduce stabilitate și redresare economică în România în fața provocărilor actuale.