Guvernul și PNL intră în autoizolare după ce senatorul Virgil Chițac a fost confirmat cu coronavirus

Proiectul referitor la carantină și izolare în acord cu recomandările CCR, pe ordinea de zi a ședinței de guvern de astăzi

Actualizată

Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu, a anunțat Ludovic Orban. Premierul a anunțat că toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze și că el se va izola la Vila Lac 2.

„Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid. Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze. Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii. Pentru membrii BEx am cerut să li se preleveze probe, după prelevare, toți se vor izola la domiciliu. Miniștrii trebuie să rămână în funcțiune pentru a lua decizii și pentru a apăra sănătatea cetățenilor”, a spus Orban. Ludovic Orban a anunțat că în aceste condiții, nu mai merge la consultări.

Ministrul Sănătății a spus că premierul este asimptomatic.

El a recomandat jurnaliștilor să se izoleze și să ceară diagnosticarea, pentru siguranța lor.

Președintele a declanșat procedura de consultare a partidelor, l-am informat pe președinte după ce am aflat că senatorul e poztiv, președintele va decide calea de urmat

La Parlament, find vorba de un senator, e absolut necesară ancheta epidemiologică. Pentru toți parlamentarii, mai ales senatorii să nu aștepte ancheta epidemiologică, să nu intre în contact cu nimeni, a mai spus Orban.

Într-un comunicat de ultim moment, Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va face consultările pentru funcția de premier cu partidele prin sistemul de teleconferință.