Hackerii au furat 7000 de bitcoins de la unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede

Hackerii au furat monede virtuale în valoare de 41 de milioane de dolari de unul dintre cele mai mari exchage-uri de criptomonede din lume — Binance, potrivit reprezentanților companiei. Atacatorii au reușit să retragă 7000 de criptomonede bitcoin folosind o varietate de tehnici ,”inclusiv phishing, viruși și alte atacuri”, potrivit unei postări a directorului executiv Zhao Changpeng, pe site-ul exchange-ului.

Postul declarațiilor lui Zhao Changpeng, fondurile utilizatorilor nu vor fi afectate, deoarece compania va folosi fondul de active securizate pentru a acoperi pierderea, scrie Reuters.

Prețul bitcoin a scăzut cu circa 4,2% în Asia, la începutul acestei zile, în urma știrilor despre atacul cibernetic.

Zhao a scris pe Twitter că alte exchange-uri de criptomonede, inclusiv Coinbase, au blocat depozitele de monede virtuale provenite de la adrese legate de atacul cibernetic.

Anul trecut au fost furate criptomonede în valoare de 950 de milioane de dolari de la exchange-urile de monede virtuale și serviciile de infrastructură (cum ar fi portofelele electronice) — în creștere cu aproape 260% față de anul precedent, arată un studiu realizat de firma americană CiptherTrace.

Aproximativ 58% din furturile de anul trecut au avut loc pe bursele de criptomonede din Japonia și Coreea de Sud, arată studiul.