Hauschka, pianistul nominalizat anul acesta la Oscar, concertează la Bucureşti

ARTmania Classics prezintă Hauschka la Bucureşti, marţi, 9 mai, de la ora 19.00, la Cinema Elvire Popesco. Muzica lui Hauschka, inclusă pe coloana sonoră a filmului “Lion” – cu Dev Patel şi Rooney Mara în rolurile principale, a fost nominalizată, anul acesta la cele mai prestigioase trofee ale lumii, OSCAR, BAFTA şi Globul de Aur, iar cel mai nou dintre albumele sale, “What If”, este considerat cel mai valoros material discografic din strălucita sa carieră.

Cu o abordare muzicală specială, plasată în zona în care post-rock-ul întâlneşte clasicul de avangardă, Hauschka este considerat unul dintre cei mai buni pianişti ai lumii, împătimit de muzică şi virtuoz al pianului modificat. Experimentează zone acustice de confluenţă şi se aventurează în genuri hibride, de la electro şi techno la rock, într-un stil seducător şi accesibil. Plin de vitalitate, dinamic, o explozie de bucurie, Hauschka îşi transformă pianul într-o cutie magică şi îndrăzneşte să-i redefinească sunetul într-un ritm experimental contemporan.

Biletele pentru concertul Hauschka, din data de 9 Mai 2017, mai pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online, de pe kompostor.ro. Preţurile variază între 70 şi 130 lei.