Horia Tomescu renunță la funcția de viceprimar Bucureștiului

Getting your Trinity Audio player ready...

Horia Tomescu, viceprimar USR al Capitalei, a anunțat oficial că își dă demisia din funcție din motive personale. Tomescu, cunoscut pentru implicarea sa în administrația locală și pentru coordonarea unor importante direcții și activități, a explicat într-o declarație făcută pe platforma Facebook că decizia este motivată de dorința de a se concentra pe sănătatea sa și pe binele celor dragi.

În comunicatul său, Tomescu a subliniat importanța acestei etape din cariera sa politică, numind-o „cea mai importantă perioadă” și remarcând atât provocările, cât și reușitele pe care le-a avut în calitate de viceprimar USR al Capitalei. El și-a exprimat recunoștința față de colegi pentru sprijin și încredere, precum și față de bucureșteni pentru colaborarea din ultimii ani în dezvoltarea Bucureștiului.

Tomescu a subliniat, de asemenea, angajamentul său continuu față de valorile USR, menționând că partidul este „născut din speranța unei societăți mai bune” și că toți membrii au responsabilitatea de a rămâne fideli acestei misiuni.

Reprezentanții USR București au răspuns la decizia lui Horia Tomescu, mulțumindu-i pentru contribuția sa semnificativă la Primăria Municipiului București și subliniind că demisia sa a fost motivată de aspecte personale.

Tomescu a ocupat o funcție de viceprimar cu o mare responsabilitate în coordonarea multor direcții și activități, inclusiv Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), care a fost recent implicată într-un scandal de corupție, cu directorul adjunct Cristian Plută arestat sub acuzația de luare de mită.

Decizia lui Horia Tomescu aduce un nou element în peisajul politic al Capitalei și va impune o nouă perspectivă asupra dinamicii administrației locale.