Humanitas, Polirom şi ART – Trofeul Gaudeamus, acordat prin votul publicului

Trofeele Gaudeamus, acordate prin votul publicului, au revenit anul acesta, în ordine, Editurii Humanitas, Editurii Polirom şi Grupului Editorial ART.

Premiul pentru „Cea mai râvnită carte a târgului” a revenit Editurii Humanitas pentru volumul „Omul care mută norii. Şapte întâmplări” de Radu Paraschivescu.

La Trofeele Presei, pe secţiunile publicaţii print, TV, radio, trofeele au fost acordate astfel: publicaţii print – Evenimentul zilei, televiziune – Pro TV, radio – Europa FM. La secţiunea agenţii de presă premiul a revenit Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES.

Premiul de Excelenţă a fost acordat de un juriu format din Ion Bogdan Lefter, Cristian Teodorescu şi Cosmin Ciotloş Editurii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, „una dintre cele mai performante edituri universitare din România, la aproape 30 de ani de la start”.

Premiul pentru traducere „Antoaneta Ralian” a fost acordat astfel: pentru traducere dintr-o limbă străină în limba română – Luminiţa Munteanu, pentru traducerea din limba turcă a seriei „Orhan Pamuk”, publicată de Editura Polirom; pentru traducere din limba română într-o limbă străină – Daniel Ioniţă, coordonatorul antologiei „Testament. 400 de ani de poezie românească/400 Years of Romanian Poetry”, ediţie bilingvă, realizată în Australia, traducerile fiind semnate de Daniel Ioniţă, Daniel Raymond, Adriana Paul şi Eva Foster.

Premiul Educaţia a fost acordat Academiei de Studii Economice din Bucureşti.