Idei antreprenoriale de viitor la Future Makers

Future-makers

Future Makers, program educaţional de antreprenoriat, se lansează joi, 8 februarie. Acesta se adresează unui număr de 1500 de tineri și cuprinde o competiţie de idei de business pentru viitor cu premii de 20.000 de euro.

Evenimentul va găzdui o dezbatere despre viitor şi ce ne asteaptă în următorii ani, cu Nicoleta Eftimiu, General Manager Coca-Cola România, Sorin Mîndruţescu, Country Manager Oracle Romania, Irina Anghel Enescu, Young Global Leader al World Economic Forum, Ioan Iacob, CEO Qualitance şi alţi antreprenori tineri de la Blinkr, UiPath, Taraba Virtuală, 7 card şi Unlike Show.

Future Makers invită tinerii pasionaţi de antreprenoriat şi de viitor să îşi pună ideile în aplicare în cadrul atelierelor de antreprenoriat şi în cadrul competiţiei de idei de business. Înscrierile se fac prin intermediul site-ului www.futuremakers.ro în perioada 8 februarie – 20 mai.

Angrenăm peste 1500 de tineri (20-29 de ani) din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova şi alte centre universitare, în ateliere de antreprenoriat în perioada februarie-mai. Mai multe detalii despre ateliere aici.

Timp de 3 luni sprijinim în programul de incubare 50 de idei finaliste pe care le transformăm în planuri concrete de business. Conectăm echipele din incubator cu alte startup-uri din reţeaua internaţională a Global Shapers şi oferim acces la mentori şi antreprenori de succes. La finalul competiţiei, echipele vor avea pitch-uri în faţa juriului. Premiile sunt în valoare de 20.000 de euro şi urmăresc să transforme ideile bune de azi în organizaţii sustenabile de mâine.

“Proiectul a pornit de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările sociale generate de aceasta. Ştim că o mare parte dintre meseriile actuale probabil vor dispărea, dar credem că tinerii sunt în poziția de a participa la crearea unora noi şi vrem să ii ajutăm. Un studiu pe care l-am realizat în peste 100 de țări din reţeaua Global Shapers în 2017 arată că 78,6% dintre tineri consideră că tehnologia va crea noi locuri de muncă. Pentru cei mai mulţi, antreprenoriatul şi gândirea antreprenorială reprezintă factorii principali pentru dezvoltarea unui tânăr (40%) alături de accesul la internet şi la rețele de socializare. În acelaşi timp, 6 din 10 tineri consideră că dezvoltarea tehnologiilor va influenţa în mod direct job-urile/cariera, iar jumătate cred că le va afecta studiul şi modul de învăţare”, explică Oana Țoiu, Curator Global Shapers Bucharest Hub.

Programul este finanţat de Fundaţia Coca-Cola şi este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, parte a rețelei globale de organizații de tineri a World Economic Forum şi de Social Innovation Solutions, organizație de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social.

Evenimentul de lansare poate fi vizionat şi live pe pagina de FB.com/futuremakers.ro