Ilie Năstase i-a cerut Simonei Halep să nu mai reprezinte România în competițiile din circuitul WTA

Ilie Năstase i-a cerut Simonei Halep să nu mai reprezinte România în competițiile din circuitul WTA. Fostul lider al clasamentului ATP este nemulţumit că Federația Română de Tenis are finanțarea blocată încă din 2017 şi lansează un atac la adresa actualului ministru al sportului. În replică, Ionuţ Stroe, ministrul Sportului spune că este vorba de o problemă juridică care trenează de doi ani.

Ilie Năstase, fost tenismen: „A venit noul ministru şi Federaţia de Tenis nu a fost invitată la întâlnirea cu toate ministerele. I-am spus lui Halep: <Simona, când te duci acum, să apară în dreptul tău România, nu! Te duci, ştergi, şi nu mai pui România. Pui FRT, Federaţia Română de Tenis>. Dacă oamenii nu vor să te mai invite, suntem o federaţie puternică, cu numărul 1 mondial, şi nu inviţi la minister această federaţie inseamnă că omul ăsta care e ministru a luat-o razna. A luat-o razna complet”.

Ilie Năstase a răbufnit și miercuri, în Parlament, la discuţia despre sport iniţiată de doi senatori PSD, și s-a arătat dezamăgit că în România nu se vrea performanţă, iar sportul este lăsat pe ultimul loc.

Ilie Năstase: „Pentru mine este o mare jignire, cel care conduce sportul românesc nu este prezent, aici. Jignire pentru toţi care suntem aici la masă. Şi pentru Nadia, pentru toata lumea.

Am rămas în urmă cu bugetul pentru sport. Bugetul pentru sport este zero, asta e…vrem să facem performanţă?! Ştiţi cine este ministrul sportului în Franţa? O româncă!”
Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, spune că la mijloc este o problemă legală.

„Nu Ionut Stroe a generat această situaţie, e o problemă juridică, care ţine de problemele interne ale federaţiei. Eu respect pe toţi marii sportivi şi nu doresc a intra în polemică cu absolut nimeni. În acest moment, din punct de vedere juridic nu există o persoană recunoscută legal care să semneze şi să angajeze federaţia în relaţii instituţionale şi acesta e motivul în care Ministerul Sportului nu a putut finanţa legal activitatea acestei federaţii. Odată rezolvată problema lor în instanţe vom avea cadru legal pentru reluarea finanţării”.