În 3 septembrie se pun în vânzare abonamentele pentru noua Stagiune Muzicală Radio!

Sala Radio își redeschide porțile pentru noua stagiune de concerte 2018-2019. Cea mai mare sală de concerte simfonice din România, dotată cu cea mai mare orgă din țară şi din sud-estul Europei, Sala Radio este parte din Radio România, instituție ce va sărbători pe 1 noiembrie 90 de ani de activitate, cifră aniversară ce reprezintă și vechimea Orchestrei Naționale Radio.

Ca în fiecare stagiune de la Sala Radio, 9 luni de concerte vor însemna o paletă variată de evenimente, de la concerte simfonice propuse de Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio sau recitaluri camerale, la concerte de jazz, pop şi blues ale Big Band-ului Radio, concertele folclorice ale Orchestrei de Muzică Populară, concertele Corului de Copii Radio și ale Corului Academic Radio sau recitalurile soliştilor instituției: violoniştii Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru şi Cristina Anghelescu, pianistul Horia Mihail şi violoncelistul Răzvan Suma, precum şi recitaluri ale unor invitaţi speciali.

Stagiunea se va deschide vineri, 5 octombrie 2018, prin concertul Orchestrei Naționale Radio dirijat de Julien Salemkour, în cadrul căruia violonistul Alexandru Tomescu va interpreta Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, semnat de Erich Wolfgang Korngold.

Printre evenimentele primelor trei luni de stagiune se numără Concertul extraordinar radio românia – 90 de ani – 1 noiembrie, dirijat de Cristian Mandeal și derulat cu participarea violonistului Liviu Prunaru, Concertul extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României – 30 noiembrie, dirijat de Horia Andreescu, recitalurile de la București din turneele consacrate ”Vioara lui Enescu” (cu Gabriel Croitoru și Horia Mihail) și din seria ”Vă place…?” ( susţinut de violoncelistul Răzvan Suma) sau Festivalul de Pian din luna octombrie.

Abonamentele pot fi achiziţionate începând de luni, 3 septembrie 2018; acestea vor fi valabile pentru primele luni de stagiune de la Sala Radio (adică pentru concertele programate până la final de an). Detalii complete despre preţurile abonamentelor şi locurile de unde le puteţi achiziţiona, găsiţi pe www.orchestreradio.ro