În culise la Festivalul de Muzică Veche București cu Raluca Enea

Până pe 28 noiembrie, continuă la București Festivalul de Muzică Veche. Vineri, 11 noiembrie, de la ora 12.00 vă invităm să urmăriți un interviu cu doamna Raluca Enea, director artistic al Festivalului. Realizator Radu Mihalache.

Doamna Raluca Enea este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti – secțiile Pedagogie instrumentală – pian și Interpretare – clavecin, la clasa profesoarei Ogneanca Lefterescu. Din 2005 și-a continuat studiile de clavecin în Germania, sub îndrumarea profesorilor Harald Hoeren, Glen Wilson şi Ketil Haugsand.

A urmat cursuri de perfecţionare susţinute de Menno van Delft (Olanda), Frédérick Haas (Belgia), Malcolm Bilson (SUA), Ketil Haugsand (Norvegia), cursurile Academiei din Sablé, sub îndrumarea profesorilor Françoise Lengellé şi Howard Crook (clavecin şi canto baroc) și cursuri de muzică de cameră cu Jan de Winne, Marcel Ponseele și Hervé Douchy (Belgia).

A susţinut concerte în România, Germania, Norvegia, Ungaria. Raluca este artist liric al Filarmonicii „G. Enescu” Bucureşti, cadru didactic asociat şi doctorand al UNMB și director artistic al Festivalului de Muzică Veche București (din anul 2006). Coordonează proiectele educative și de formare în domeniul muzicii vechi susținute de Asociația Culturală Antiqva, în România.

Interviul va fi transmis de la Librăria Cărturești Carusel, simultan la Radio Clasic, pe canalul nostru Youtube, precum și pe pagina noastră de Facebook.