Incendiu devastator la o magistrală de gaz metan în Vrancea

Update:

DSU a transmis informaţii despre victime. Cinci victime au fost transportate prin diferite forţe la CPU Adjud, cu arsuri pe suprafaţa corporală şi 4 persoane carbonizate găsite de forţele de intervenţie la faţa locului şi declarate decedate.

”Odată cu activarea Planului Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la faţa locului au fost angrenate următoarele forţe de intervenţie: 6 autospeciale de stingere cu apă şi spumă ISU Vrancea,1 autospecială transport personal şi victime multiple, 4 ambulanţe SMURD, 2 autospeciale de stingere de la SVSU Mărăşeşti şi 5 ambulanţe SAJ. De asemenea, au intervenit 2 elicoptere SMURD (Bucureşti şi Galaţi) care asigură transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni din Bucureşti, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti”, a transmis DSU.

 

Un incendiu devastator a izbucnit miercuri noaptea la o magistrală de gaz metan din Călimănești – Vrancea, provocând panică în rândul populației și mobilizând autoritățile locale. Evenimentul a determinat activarea Planului Roșu de intervenție în regiune.

Incendiul a luat naștere la ora 1.30 dimineața, afectând magistrala de gaz metan din zona Călimănești – Vrancea. Șoferii care se aflau în trafic în apropierea zonei și locuitorii din zonă au fost alertați de situație, iar autoritățile au reacționat prompt pentru a gestiona situația de urgență.

Operațiunile de intervenție sunt conduse de către Secția de Pompieri Adjud, care a mobilizat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, Stația de Pompieri Panciu, care a contribuit cu alte 2 autospeciale similare, și Detașamentul de Pompieri Focșani, care a adus în ajutor o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Din cauza gravității situației, la nivelul județului Vrancea s-a activat Planul Roșu de intervenție începând cu ora 01.30. Autoritățile locale fac tot posibilul pentru a gestiona și stinge incendiul în condiții de siguranță, iar populația este rugată să respecte indicațiile și avertismentele emise de autorități pentru a evita riscurile și a asigura o intervenție eficientă.