Începe Festivalul Internaţional RadiRo

Festival Internaţional dedicat Orchestrelor Radio din Europa începe vineri şi timp de o săptămână, va transforma Bucureştiul în Capitala Europeană a Muzicii Simfonice. Ediţia a treia, aduce, în premieră, şi o orchestră din Asia, după cum precizează Preşedintele Director General al Radioului public, Ovidiu Miculescu.

Ovidiu Miculescu: „Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio este un vis devenit realitate, un proiect care din 2012 până astăzi şi-a cucerit cu profesionalism şi eleganţă un loc onorant pe harta festivalurilor muzicale internaţionale.

„Cinci ansambluri simfonice europene şi, în premieră, o orchestră din Asia ţin capul de afiş al celor nouă concerte, programate pe durata festivalului.

„Începând cu această ediţie, concertele vor fi transmise nu numai pe posturile noastre, ci şi pe platformele europene şi asiatice, respectiv către membri, către posturi publice din cadrul European Broadcasting Union şi Asia-Pacific Broadcasting Union – deci, o sală virtuală de zeci şi sute de milioane de ascultători.”