Interviul săptămânii cu Radu Lupașcu

radu lupascu

Pandemia nu mai stă în calea evenimentelor muzicale și a fanilor care își doresc să se bucure de concerte de calitate. The Pub Universității declară deschis la blues și jazz, odată cu ediția de primăvară a Urban Blues Fest, eveniment ce va avea loc în perioada 15-17 aprilie 2022, Blvd. Regina Elisabeta 9, București. 

Pub-ul elegant din punctul zero al Bucureștiului care ne-a obișnuit cu concerte live în fiecare săptămână și care susține muzica de calitate, aduce la Urban Blues Fest un nou concept de festival de blues, care își dorește să ajungă la cât mai mulți fani ai bluesului, din toate generaţiile, la muzicieni, prietenii acestora şi toți cei interesaţi de această bogată zestre muzicală. 

„Este o iniţiativă privată, demnă de una statală, cu bătaie lungă, pentru câteva zeci de ediţii, petrecută în centrul Bucureştiului, la Universitate, într-o ambianţă unică, cu prestanţă şi responsabilitate. Ţelul acest festival este de-a atrage spectatorii şi muzicienii de partea adevărată a istoriei şi a progresului bluesului peste vreme, prin recitaluri artistice originale, de valoare şi cu relevanţă pentru obiectivul propus,” a declarat Radu Lupașcu, event manager.

 

Prima zi, vineri 15 aprilie 2022, va conţine trei recitaluri de blues cu parfum de jazz: Fusion New Jazz, Spring Colours şi Blue Side of Jazz Guitar, trupele fiind următoarele: Midnight Buzz, Ralù Stoica & Sorin Romanescu şi Alex Man Trio. Înaintea fiecărui concert spectatorii se vor bucura de o incursiune în istoria jazzului menită să aducă evenimentului și o zonă educativă.

Sâmbătă, 16 aprilie 2022, protagoniștii serii și cei care vor oferi participanților posibilitatea de a simți libertatea bluesului, în trei forme artistice diferite, vor fi: 

  • Storytellers – Marcian Petrescu şi Mihai Tacoi – Blues mai aproape de rădăcini;
  1. Kinledin – Pădurariu – Cătană – Un trio blues progresist avangardist din Timişoara;
  2. Baicea Blues Band – Power & fusion blues-rock, experienţa face diferenţă.

 

Ultima zi a festivalului Urban Blues Fest @The Pub, 17 aprilie 2022, este Blues guitar & Party night. Tinerii liceeni clujeni, de la Green Onions Experience, vor avea bucuria de-a deschide o seară fulminantă care va încheia perfect trei zile de muzică bună, relaxare și fericire auditivă.  

Singura chitaristă de blues din România, Roxana Stroe, şi Foxy Lady Band ne vor ambienta spaţiul sonor cu incursiuni rafinate din arealul jazzy blues-rock, pentru ca Stones Free – adică Florin Ochescu, Alex Tomaselli şi Sorin Cioargă, să ne încărce energetic cu excelenţa artistică a power blues-rockului. 

Mai mult de atât, momentul cheie va fi marcat de (re)întâlnirea cu trupa Nightlosers, inventatorii bluesului ardelenesc, exportat în toată lumea. 

Jimi El Laco, Géza Grunzó, Luci Ştain Pop, Naşu Purcărin, Péter Attila şi Hanno Hoefer vor încheia apoteotic prima ediţie a unui festival original, cu 100% prezenţă românească, creat pentru educaţia, bucuria şi confortul fanilor bluesului din Bucureşti.

Biletele pot fi achiziționate online din rețeaua ambilet.ro și din locație. 

Urban Blues Fest este un proiect marca artasunetelor.ro.

Detalii despre acest eveniment, ne-a oferit Radu Lupașcu managerul Urban Blues Fest.