Inundații în Braşov: zeci de gospodării, subsoluri şi străzi sub ape

Pompierii militari braşoveni au răspuns, în noaptea de luni spre marţi, la peste 30 de solicitări pentru evacuarea apei din gospodării şi subsolurile unor locuinţe, precum şi la două incendii provocate de trăsnet, în urma furtunii puternice, a informat ISU Braşov, citată de Agerpres.

Au fost inundate gospodării şi subsoluri, dar şi străzi din mai multe localităţi, inclusiv în municipiul reşedinţă.

„Pentru înlăturarea efectelor produse în urma inundaţiilor, pompierii braşoveni au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din gospodării şi din subsolurile mai multor locuinţe. S-a intervenit la peste 30 de solicitări, cu autospeciale şi motopompe din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din municipiul Braşov şi din localităţile: Râşnov, Moieciu, Şimon, Predeal, Augustin, Codlea, Ohaba. Apele sunt în retragere”, a precizat, marţi dimineaţă, sursa citată.

Totodată, din cauza trăsnetelor, acoperişurile a două case din localităţile Ohaba şi Râşnov au fost cuprinse de flăcări, incendiile fiind stinse.

De asemenea, s-a acţionat pe DN 13 şi DN 73A pentru degajarea carosabilului de aluviuni.

„Important de precizat este faptul că în niciuna dintre situaţiile gestionate nu s-au înregistrat victime şi nicio persoană nu a avut nevoie de asistenţă medicală”, au mai precizat reprezentanţii ISU Braşov.

Judeţul Braşov s-a aflat, în noaptea de luni spre marţi, sub cod portocaliu, înregistrându-se averse torenţiale, descărcări electrice şi, pe alocuri, vijelii şi grindină.