Ioana Mihăilă anunță că au fost predate Poliției peste 370 de sesizări cu privire la certificate de vaccinare anti-COVID suspecte

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat luni că au fost transmise către Poliţie peste 370 de sesizări cu privire la autenticitatea unor certificate de vaccinare.

  • „De la grupul de la Institutul Naţional de Sănătate Publică ce emite certificatele COVID pe baza adeverinţelor de vaccinare s-au transmis deja către Poliţie peste 370 de sesizări cu privire la autenticitatea acestor certificate de vaccinare. Tot ce vine ca sesizare la Ministerul Sănătăţii noi transmitem fie către Parchet, fie către Poliţie. Sunt suspecte… sunt certificate care indică suspiciuni de fraudă. De când este valabil acest certificat COVID, de la 1 iulie, s-a constituit acest grup de lucru la INSP şi de atunci se fac aceste verificări ale adeverinţelor iar în aceste aproape două luni au fost peste 370 de care am menţionat”, a spus demnitarul la Digi 24.

Întrebată dacă există o vină a medicilor în scandalul cu certificatele false de vaccinare, Mihăilă a răspuns: „Există o vină a personalului medical care eliberează aceste certificate, doar că vina trebuie dovedită şi pedepsită”