Joe Biden a cerut interzicerea puștilor de asalt după atacul de la Colorado

Preşedintele american Joe Biden a cerut marţi interzicerea puştilor de asalt şi măsuri mai aspre de control al armelor după atacul armat soldat de luni cu zece morţi în Colorado, relatează Reuters.

„Nu trebuie să mai aştept niciun minut, darămite o oră, pentru a lua măsuri de bun simţ care pot salva vieţi în viitor”, a spus Biden.

„Asta nu este şi nu ar trebui să fie o chestiune partizană”, a spus Biden la Casa Albă. „Este o chestiune americană care va salva vieţi, vieţi americane. Trebuie să acţionăm”, a pledat el.

„Putem interzice armele de asalt şi încărcătoarele de mare capacitate în această ţară, o dată pentru totdeauna”, a mai spus Biden.

Biden a făcut aceste declaraţii înainte de a pleca spre Columbus, Ohio, o vizită cu prilejul căreia va marca 11 ani de la semnarea reformei asigurărilor medicale cunoscută sub numele de Obamacare.

Atacul armat de la Boulder, Colorado, a urmat după un altul, în care au murit opt oameni, în saloane de masaj din Atlanta.

Steagurile au fost coborâte în bernă la Casa Albă luni până la apus pentru a comemora victimele atacului de la Atlanta. Apoi, după câteva ore, ele au fost coborâte din nou în bernă după atacul de la Boulder.

Joe Biden, a cărui viaţă personală a fost marcată de pierderea primei soţii şi a doi copii, a prezentat condoleanţe familiilor victimelor, afirmând că el şi soţia lui, Jill Biden, sunt devastaţi de tragedie.

Administraţia lui Joe Biden se confruntă cu tot mai mari presiuni pentru a-şi îndeplini promisiunile privind înăsprirea controlului asupra armelor. Însă orice efort de a introduce măsuri de înăsprire a controlului armelor a fost mereu dificil, în condiţiile în care democraţii sunt favorabili unei astfel de idei, iar republicanii i se opun, notează Reuters.