Julien Salemkour dirijează ‘Daphnis și Chloe’ la Sala Radio!

Vineri, 1 aprilie, ora 19:00, dirijorul francez Julien Salemkour, care a fost asistentul celebrului Daniel Barenboim, la Opera de Stat din Berlin, revine la pupitrul Orchestrei Naționale Radio ! De-a lungul timpului, a fost invitat al unor prestigioase instituții ca Metropolitan Opera — New York, Teatro alla Scala — Milano, Semperoper — Dresda, Orchestra Simfonică Radio — Berlin.

Sub bagheta sa, în concertul de la Sala Radio, pianistul român Daniel Goiți, care a susținut concerte și recitaluri în Grecia, Austria, Franța, Germania, Marea Britanie, SUA etc. va interpreta una dintre cele mai emoționante partituri pentru pian compuse vreodată: Ceaikovski — Concertul nr. 1 în pentru pian și orchestră.

Programul serii cuprinde și Daphnis și Chloe, balet într-un act semnat de Maurice Ravel, considerat adesea ca cel mai mare compozitor francez al epocii moderne. Simfonia coregrafică (așa cum este denumită lucrarea de autorul său) este inspirată din povestea scriitorului antic grec Longus (sec. II d. Chr.), o poveste de dragoste într-un mediu pastoral, transformată într-un balet de succes în 1912, pe scena Teatrului Chatelet din Paris, în celebra serie de spectacole oferită în stagiunea Baletelor Ruse, sub conducerea impresarului Serghei Diaghilev. Lucrarea va fi interpretată cu participarea Corului Academic Radio, pregătit de Ciprian Țuțu.