Jurnalist Deutsche Welle, vânat de talibani

Mai mulți talibani aflați în căutarea unui jurnalist ce lucrează pentru Deutsche Welle (DW) au împuşcat mortal un membru al familiei sale şi au rănit un altul, a anunțat vineri dimineața postul de radio german pe site-ul său. Potrivit acestuia, deși talibanii au dat asigurări că vor respecta libertatea presei, în ultimele zile au întreprins raiduri la domiciliile a cel puţin trei jurnalişti ai săi.

Identitatea jurnalistului vizat, care a ajuns deja în Germania, nu a fost făcută publică. Mai mulţi alţi membri ai familiei sale au reuşit să fugă în extremis, în timp ce talibanii percheziţionau locuinţe vecine pentru a pune mâna pe jurnalist.

„Asasinarea de către talibani, ieri (joi), a unui apropiat al unui dintre editorii noştri este absolut tragică şi ilustrează pericolul imens în care se află toţi angajaţii noştri şi familiile lor în Afganistan”, a comentat Peter Limbourg, directorul general al DW, într-un comunicat, potrivit Agerpres care citează AFP.

„Este evident că talibanii efectuează acum operaţiuni organizate pentru căutare de jurnalişti, atât la Kabul, cât şi în provincii. Trebuie să acţionăm urgent!”, a adăugat el.