Klaus Iohannis, a reacționat la incidentul tragic de la internatul Liceului „Tamasi Aron”

Getting your Trinity Audio player ready...

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că incidentul de la Odorheiu Secuiesc este ”o dramă care ne reaminteşte brutal că siguranţa în şcoli rămâne o prioritate critică”. ”Solicit elucidarea de urgenţă a cauzelor care au dus la prăbuşirea clădirii şi pedepsirea celor care se vor dovedi vinovaţi”, subliniază el.

Președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat la incidentul tragic petrecut la internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, unde un perete al clădirii s-a prăbușit. Incidentul a rezultat în moartea unui elev și rănirea altora. Președintele Iohannis a subliniat gravitatea situației, numind-o o „dramă” care reamintește brutal despre necesitatea prioritizării siguranței în școli. El a solicitat elucidarea urgentă a cauzelor care au condus la prăbușirea clădirii și pedepsirea celor vinovați.

În urma incidentului, trei eleve au fost extrase din dărâmături și transportate la spital, iar un băiat a fost găsit inconștient și declarat decedat ulterior. O altă victimă are traumatisme severe și a fost intubată.

Clădirea sinistrată aparține Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plătește anual o chirie semnificativă pentru folosirea acesteia.