Klaus Iohannis: Doar vaccinarea ne permite ca la vară să facem concedii, să mergem la concerte, să mergem la teatru

Președintele Klaus Iohannis a participat joi la inaugurarea primului centru mobil de vaccinare din județul Ilfov, în comuna Afumați. Președintele a declarat că este mulțumit de campania de vaccinare și a îndemnat cetățenii să meargă să se vaccineze. Președintele a subliniat că doar prin vaccinare putem să scăpăm de pandemie. Astfel, „putem să ne gândim la renunțarea graduală la unele restricții.

„Suntem foarte aproape de capacitate pe care ne-am dorit-o de 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Sunt foarte mulțumit de cum a decurs campania de vaccinare. Până acum și pregătirile s-au făcut într-un timp record. Sunt bucuros să văd că foarte multă lume vine la vaccinare.

Astfel de containere vor fi folosite în toate locațiile unde este nevoie pentru vaccinare. Se face pur și simplu fără programare. Oamenii pot veni direct în comuna lor la vaccinare.

Se vor deschide noi centre, vom găsi noi modalități prin care să venim noi în întâmpinarea cetățeanului.

Am văzut si în aceste zile că s-a dezbătut foarte mult și vreau să repet câteva date esențiale.

Suntem în plină pandemie. Să nu avem impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat pandemia.

Restricțiile impuse nu înlătură pandemia. Aceste restricții doar scad impactul. Încetinesc răspândirea pandemiei. Dăm o șansă medicilor să îi trateze pe cei care fac forme grave.

Există o singură cale de ieșire din pandemie și asta este vaccinarea. Avem tot mai multe tipuri de vaccin și chiar dacă există multe dezbateri și discuții, EMA a aprobat toate tipurile de vaccin. Ele pot fi folosite, sunt verificate, sunt sigure. De aceea mă voi implica în continuare în campania de vaccinare.