Klaus Iohannis: încă ne amintim ce înseamnă tirania, dictatura mediocrității

Prezent la Summitului liderilor locali și regionali ai Partidului Popular European, care se desfășoară la Romexpo, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă, 16 martie, o alocuțiune în care a spus printre altele:

 

„Lupta pentru «O Europă mai bună» este lupta noastră, a tuturor celor pentru care Europa este sinonimă cu pacea, prosperitatea și libertatea tuturor cetățenilor țărilor noastre, din Uniunea Europeană!

Anul acesta, în care au loc alegerile pentru Parlamentul European, este unul simbolic. Se împlinesc 30 de ani de când regimurile totalitare din estul Europei au dispărut, în sfârșit.

Sunt 30 de ani de democrație, sunt 30 de ani de când ne-am recâștigat libertatea, libertatea de a ne putea întoarce, după îndelungi suferințe, în marea familie europeană din care facem parte. Noi încă ne mai amintim ce înseamnă tirania, ce înseamnă dictatura mediocrității, care ține la putere un grup de privilegiați ai momentului, în timp ce cetățenii onești își pierd libertatea și dreptul nu la bunăstare, dreptul la un trai decent. Dramele acelor ani negri nu se vor mai repeta! Nu în Europa, nu atât timp cât depinde de noi să împiedicăm asta!”

Discursul integral al Președintelui României poate fi citit aici: Discurs