La doar 18 ani, pianistul Cadmiel Botac a cucerit mari scene ale lumii

Cadmiel Botac este unul dintre premianții Galei Lumino a celor de la EBS, alături de mari personalități ale momentului, a câștigat cel mai mare premiu la un concurs de pian din Astana, capitala Kazahstanului și a cântat deja în Piața Unirii alături de Opera Națională din Cluj și de Filarmonica de Stat Transilvania.

Concursul de la Astana este considerat de Cadmiel cel mai important din viața lui de până acum. A avut două etape, a avut loc o selecție în urma căreia din 120 de concurenți au intrat doar 30 în concurs. Cadmiel Botac a câștigat locul I.

“A fost o mare surpriză și pentru mine. Stiu că înantea tragerilor la sorți mi-am dorit sa fiu primul sau ultimul care evoluează. Am tras exact ultimul bilet. A fost ceva neașteptat, o bucurie. Nu mă așteptam, mai ales că erau multi participanți din Rusia, iar scoala de muzică de acolo este foarte bine pregatită. Au fost și în comisie muzicieni ruși. Nu mă asteptam ca eu, din Romania, sa câstig vreun premiu. Mă gândeam că, oricât de bine aș fi cântat, sigur ar mai fi cineva pe locul I, nu doar eu singur”, mărturisește tanărul artist.