La Opera Română protestele se țin lanț

Mai mulţi angajaţi români ai Operei Naţionale Bucureşti (ONB) i-au fluierat şi huiduit pe balerinii străini care s-au solidarizat cu Alina Cojocaru şi Johan Kobborg, la un protest organizat, în seară, în faţa instituţiei, strigându-le ”Afară din ţară!”

Totodată,  balerina Alina Cojocaru a anunţat în fața Operei că nu va mai urca pe scenă şi că alături de ea alţi 30 de balerini vor să părăsească instituţia. Printre aceştia s-au aflat balerina Marina Minoiu şi balerinul australian Liam Morris.Participanţii la acest protest s-au îmbrăţişat în faţa instituţiei, în semn de solidaritate cu Johan Kobborg.

 

Balerinul şi coregraful danez Johan Kobborg nu va mai lucra la Opera Naţională Bucureşti, acesta cerând în mod oficial încetarea contractului de muncă şi a celorlalte contracte încheiate între el şi ONB.

Opera Naţională Bucureşti îi mulţumeşte domnului Johan Kobborg pentru aportul adus Baletului instituţiei şi pentru realizările sale deosebite, se mai precizează într-un comunicat de presă trasnmis azi de ONB..

Johan Kobborg anunţase într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, pe 10 aprilie, că va demisiona "din orice funcţie ineptă" pe care a deţinut-o în compania de balet a ONB, după ce noul director interimar al Operei, Vlad Conta, le-a cerut lui şi Alinei Cojocaru să mintă făţiş.