Legătura dintre Ciolacu, Robert Negoiță și o licitație suspectă

Getting your Trinity Audio player ready...

O investigație G4Media.ro a scos la iveală detalii controversate despre o licitație publică desfășurată de Primăria Sectorului 3 din București, condusă de Robert Negoiță. Licitația, cu un contract-cadru de 133 de milioane de lei (aproximativ 27 de milioane de euro), destinat serviciilor de catering în școli, a fost câștigată de asocierea Gab Pavolux-Bedamiro, o firmă din Buzău cu un istoric financiar inexistent între 2014 și 2021. Ancheta a relevat că firma este patronată de un fotomodel din Dubai, Andrei Andrei, și că în spatele acesteia s-ar afla membri a două familii – Docuz și Arghir – cu legături strânse cu primarul sectorului și cu Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Investigațiile arată că firma Gab Pavolux SRL a fost înființată în 2012 și a fost preluată de Andrei Andrei în octombrie 2022, după ce nu a înregistrat activitate financiară semnificativă timp de mai mulți ani. Firma de avocatură care a intermediat schimbarea acționariatului la Gab Pavolux SRL nu a putut oferi detalii clare despre tranzacție.

Alin Mădălin Arghir, soțul Cristinei Elena Arghir, născută Docuz, este o figură centrală în această rețea, având legături cu mai multe afaceri și persoane implicate. Cristina Elena și Gabi Slămnoiu, fondatorul inițial al Gab Pavolux, au fondat împreună o altă afacere, iar Alin Arghir a fost implicat în diverse activități comerciale legate de primărie și de familii influente politic.

Cu câteva luni înainte de licitația pentru contractul de 27 de milioane de euro, firma Gab Pavolux a câștigat închirierea unei foste cantine a unei școli din sectorul 3, unde primăria investise deja 2 milioane de euro în dotări de lux. Procedurile de licitație au fost marcate de anulări și renunțări , iar contractul final a fost semnat cu asocierea Gab Pavolux-Euro Business Line, în condiții considerate neclare de experții în achiziții publice.

După câștigarea spațiului, Gab Pavolux a început să-și promoveze serviciile pe site-ul lacantine.ro, care este legat de o altă firmă, Look Outdoor, suspectată de creșterea cifrei de afaceri în urma contractelor cu PSD.