‘Legea 2 mai’ a trecut de Senat

Getting your Trinity Audio player ready...

Intr-o ședință desfășurată luni, Senatul României, în calitate de prim for sesizat, a adoptat proiectul legislativ denumit „Legea 2 mai”, inițiat de Partidul Național Liberal (PNL). Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a subliniat că această inițiativă legislativă are scopul de a asigura că toți traficanții de droguri de mare risc vor sta în închisoare, menționând că „acolo le este locul”.

Prin acest proiect de lege, se propune eliminarea posibilității suspendării executării pedepsei sub supraveghere pentru infracțiunile de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc. De asemenea, inițiativa prevede o creștere semnificativă a pedepselor, trecând de la intervalul de 2-7 ani la 3-10 ani pentru anumite fapte de efectuare de operații cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a argumentat că această lege este crucială pentru combaterea traficului de droguri periculoase și pentru a asigura o pedeapsă mai aspră pentru cei implicați în aceste infracțiuni grave. „Acest proiect este o măsură fermă împotriva traficanților de droguri, și anume o garanție că vor sta în închisoare. Acolo le este locul”, a subliniat senatoarea liberală.

Proiectul de lege trebuie să treacă acum prin Camera Deputaților, care este for decizional pe această inițiativă legislativă.