Legea asumată de Marcel Ciolacu are mici șanse să meargă mai departe

Fostul președinte al Curții Constituționale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat, vineri, că legea pentru care premierul Marcel Ciolacu și-a asumat răspunderea în Parlament prezintă multiple probleme și „are mici șanse să meargă mai departe în forma aceasta”. Zegrean subliniază că există aspecte ce nu ar fi trebuit incluse în lege și pune sub semnul îndoielii procedura asumării răspunderii.

„Sunt lucruri care nu trebuiau scrise în această lege. Chiar pe formă dacă vorbim, în Constituție scrie că Guvernul poate să-și asume răspunderea pe un proiect de lege, nu pe un proiect de 70 de legi”, a explicat Zegrean în cadrul unei intervenții la RFI. El consideră că proiectul se aseamănă mai mult cu un program de guvernare, ceea ce nu este în spiritul articolului 114 din Constituție referitor la asumarea răspunderii Guvernului.

Zegrean a mai precizat că legea nu respectă condițiile de intrare în vigoare a legislației fiscale și face referire la precedentele CCR, subliniind că legea nu se aliniază cu practica Curții.