LG nu va mai produce telefoane mobile

LG Electronics a anunțat că își va închide divizia de telefonie mobilă și se va concentra pe producerea componentelor pentru mașini electrice, robotică, inteligență artificială, dispozitive conectate și dispozitive de tip smart home.

În ianuarie, gigantul sud-coreean spunea că ia în considerare mai multe opțiuni în privința producției de telefoane mobile, după ce divizia responsabilă s-a confruntat cu pierderi de 4,5 miliarde de dolari în ultimii șase ani. LG a adus o serie de inovații în piața telefoanelor mobile, iar asta i-a permis în 2013 să urce până pe poziția a treia în clasamentul producătorilor. Cu toate acestea, pentru LG au urmat o serie de probleme hardware și software.

LG încă este al treilea cel mai mare producător de telefoane din America de Nord după vânzări, însă a scăzut puternic pe alte piețe. Telefoanele LG mai sunt răspândite în Coreea de Sud. În 2020, LG a vândut 28 de milioane de telefoane mobile. Spre comparație, Samsung a vândut 256 de milioane de telefoane anul trecut, în timp de Apple, liderul de piață, a livrat 80 de milioane de unități doar în perioada octombrie-decembrie 2020.

„Decizia de a ieși de pe piața extrem de competitivă a telefoniei mobile va permite companiei să se concentreze pe alte domenii, precum componentele de mașini electrice, robotică, inteligență artificială, dispozitive conectate și dispozitive de tip smart home”, se arată într-un comunicat LG, potrivit BBC.

Divizia de telefonie mobilă este cea mai mică dintre cele cinci divizii LG, reprezentând doar 7,4% din veniturile companiei. Cota LG pe piața de telefonie mobilă a ajuns aproape 2%.

Ieșirea completă de pe piață se va face până la sfârșitul lunii iulie, dar compania va continua să ofere servicii și asistență pentru diferite perioade de timp, în funcție de locul în care sunt vândute, informează AP.