Liberalii oficiază „căsătoria de conveniență” cu PSD

Getting your Trinity Audio player ready...

Partidul Național Liberal (PNL) a anunțat duminică, în urma ședinței Consiliului Politic Național desfășurată online, decizii cruciale menite să modeleze cursul acțiunilor politice în perioada premergătoare alegerilor europarlamentare. Într-un moment considerat decisiv pentru dinamica internă a partidului, s-a aprobat alianța electorală cu Partidul Social Democrat (PSD), reflectând un larg consens în cadrul partidului, evidențiat prin 838 de voturi „pentru”. Această alianță, percepută ca un pas esențial spre consolidarea unui front comun, vizează maximizarea șanselor în alegerile europarlamentare, semnificând o adaptare strategică la contextul politic actual.

Pe lângă alianța PNL-PSD, ședința a marcat un alt moment definitoriu prin aprobarea fuziunii cu Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), cu un sprijin covârșitor de 876 voturi „pentru”. Această fuziune nu doar că marchează un moment istoric pentru cele două entități politice, dar și uneste forțele într-un moment crucial, subliniind dorința PNL de a construi o platformă politică robustă și coezivă, pregătită să răspundă provocărilor electorale viitoare.

În ceea ce privește consolidarea internă și recunoașterea meritelor individuale, PNL l-a promovat pe Vlad Nistor la rangul de vicepreședinte în cadrul Biroului Executiv, o decizie ce a obținut unanimitatea cu 876 voturi „pentru”. Această numire subliniază încrederea în capacitatea lui Nistor de a aduce contribuții valoroase la strategia și acțiunile partidului în perioada electorală ce urmează.

La finalul ședinței, Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de unitate și determinare, accentuând necesitatea implicării active și a încrederii în forțele proprii pentru a naviga cu succes etapele anului electoral 2024. Declarația sa captează starea de spirit optimistă și determinarea PNL de a face față provocărilor politice actuale și viitoare, poziționându-se astfel ca un actor politic cheie în pregătirea pentru alegerile europarlamentare și în modelarea unui viitor european promițător pentru România.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PNL, eurodeputatul Rareş Bogdan, prezent duminică la lansarea primarilor liberali din județul Brăilă, a declarat că nu și-au schimbat partidul, comparând coaliţia PNL- PSD cu „o căsătorie de convenienţă”.

Vreau să mulțumesc primarilor noștri liberali din Brăila, pentru că știu că aici sunteți pe front, stiu că să fii primar aici liberal este complet diferit și mult mai greu decât la Cluj, Bihor, Maramureș, Alba sau Arad. Și tocmai de asta meritați tot respectul nostru, tot ajutorul și mă bucur că nu v-ați lăsat seduși”. Prim-vicepreşedintele PNL a afirmat cu privire la coaliția PNL – PSD, că este „o căsătorie de convenienţă”, făcută ca urmare războiului din Ucraina.

Vă rog să mă înţelegeţi şi pe mine şi pe ceilalţi, uneori există căsătorii de convenienţă, nu spun de interes, în care îţi respecţi partenerul, că te-a pus mama cu tata să te însori, dar asta nu înseamnă că eşti şi îndrăgostit. Nu vă gândiţi cumva că suntem îndrăgostiţi cu cei care au condus judeţul acesta mult timp, nici într-un caz” – a declarat Rareș Bogdan, la evenimentul de lansare a candidatului PNL în comuna Ianca, județul Brăila.