Liderii USR PLUS, nemulțumiți că guvernul permite organizarea evenimentelor religioase, dar interzice concertele

Liderii USR PLUS reuniți marți în ședința Biroului Național au criticat decizia guvernului Cîțu de a permite organizarea evenimentelor și procesiunilor religioase, deși marile festivaluri culturale sunt în continuare interzise, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Parlamentarii Iulian Bulai și Tudor Benga au criticat ”discriminarea” operată de guvern față de publicul concertelor și evenimentelor culturale și au cerut miniștrilor USR PLUS să discute în guvern eliminarea ”tratamentului diferențiat”, potrivit surselor citate.

Ei au criticat decizia premierului Florin Cîțu de a permite organizarea marilor evenimente religioase, precum pelerinajul de la Șumuleu Ciuc, în timp ce festivalurile de muzică, concertele și evenimentele culturale sunt practic blocate.

Liderii USR PLUS au cerut proiecte-pilot pentru festivaluri și concerte în aer liber, astfel încât industria muzicală și artistică să înceapă revenirea la normal.

Și campania de vaccinare a fost criticată la ședința conducerii USR PLUS, mai mulți lideri ai partidului arătând că nu există campanii consecvente de implicare în comunitățile rurale. Ei au cerut punerea subiectului pe agenda ședinței coaliției de guvernare