Liderul formației Phoenix, Nicu Covaci, internat în Secția ATI a Spitalului Județean Timișoara

Nicu Covaci, liderul legendarei formații Phoenix, a fost internat în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean Timișoara, după finalizarea ședințelor de radioterapie care au urmat operației pe creier din luna martie 2024, informează News.ro.

Medicul Horia Pleș, care a condus echipa ce a realizat operația în 22 martie 2024, a declarat că intervenția a fost necesară în urma depistării unei tumori cerebrale. După operație, starea de sănătate a artistului a evoluat pozitiv, acesta fiind internat într-un centru de îngrijiri din localitatea Săcălaz, la recomandarea familiei.

În prezent, Covaci se află sub atenta observație a medicilor de la Spitalul Județean Timișoara, care îi efectuează o serie de analize pentru a monitoriza starea post-radioterapie. Potrivit medicilor, vineri dimineață, starea sa era stabilă.

Colegii de trupă ai lui Nicu Covaci au transmis un mesaj de susținere pe pagina oficială de Facebook a formației Phoenix: „Nicu Covaci este într-o stare stabilă, așa cum o știm de o vreme încoace. Sunt oameni care îl iubesc și respectă și nu merită să traverseze stări și emoții generate de câțiva în nevoie de atenție”.

Problemele de sănătate ale lui Nicu Covaci au debutat la începutul lunii martie, când a început să simtă amorțeli faciale și dificultăți de vedere. Aceste simptome l-au determinat să efectueze un RMN, care a relevat prezența unei tumori cerebrale, ducând la intervenția chirurgicală de urgență.

La cei 76 de ani ai săi, Nicu Covaci continuă să fie un simbol al muzicii rock românești și un model de reziliență și forță, iar fanii săi sunt alături de el în aceste momente dificile.