Liderul mişcării de extremă dreapta „Proud Boys” din SUA, condamnat la cinci luni de închisoare

Liderul mişcării de extremă dreapta „Proud Boys” din Statele Unite a fost condamnat la cinci luni de închisoare. El a fost acuzat de distrugerea unui banner „Black Lives Matter” aparţinând unei biserici din Washington, în timpul protestelor organizate în sprijinul fostului preşedinte Donald Trump.

Enrique Tarrio, în vârstă de 37 de ani, este o figură cheie a acestei mişcări de extremă dreaptă care a jucat un rol central în atacul din 6 ianuarie asupra Congresului. El fusese arestat cu două zile mai devreme pentru că a smuls bannerul de pe faţada unei biserici din capitala federală şi l-a ars, potrivit Departamentului de Justiţie, informează AFP, citată de Agerpres.

Enrique Tarrio a fost acuzat de un tribunal din Washington pentru distrugerea bunurilor bisericii metodiste Asbury United, o biserică frecventată preponderent de afro-americani, într-o demonstraţie desfăşurată pe 12 decembrie, care a degenerat.

Punerea sa sub acuzare a avut la bază o fotografie postată pe reţelele de socializare, în care Enrique Tarrio apare ţinând bannerul şi o brichetă. El a mai fost acuzat că în momentul arestării avea la el două încărcătoare de arme de foc de mare capacitate, conform informaţiilor furnizate de poliţie.

Enrique Tarrio a organizat mai multe demonstraţii în sprijinul fostului preşedinte Donald Trump, precum şi contramanifestaţii la paradele împotriva violenţei ale mişcării Black Lives Matter.

În luna iulie, Tarrio a pledat vinovat în cazul ambelor acuzaţii.

El a fost condamnat la 155 de zile de închisoare şi amendat cu 1.000 de dolari. De asemenea, a fost obligat să ramburseze bisericii 347 de dolari pentru arderea bannerului.