Liderul UDMR, Kelemen Hunor, critică pachetul de măsuri fiscale

Getting your Trinity Audio player ready...

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a exprimat critici la adresa pachetului de măsuri fiscale propus și a subliniat că acesta conține „multe improvizații”. După o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu, Kelemen a pus accentul pe faptul că Guvernul nu ar trebui să impună autorităților locale cât să cheltuiască pentru diferite domenii. Întrebat despre părerea sa cu privire la proiectul de lege pentru care Guvernul intenționează să își asume răspunderea, Kelemen a evitat să dea o apreciere directă, argumentând că propunerea conține multe aspecte nefinisate și nu ia în considerare contextul electoral.

Kelemen Hunor a adus în discuție variantele anterioare ale acestui proiect care au apărut în mass-media încă din vară și a sugerat că a existat o lipsă de coerență în abordarea sa. Acesta a criticat în special măsurile referitoare la autoritățile locale, argumentând că centralizarea deciziilor privind cheltuielile pentru cultură, sport și religie este inacceptabilă și că trebuie să se țină cont de principiul autonomiei locale.

Liderul UDMR a subliniat că stabilirea criteriilor de performanță pentru autoritățile locale ar trebui să fie o responsabilitate a acestora și nu a Ministerului Finanțelor. El a menționat, de asemenea, că introducerea contribuției la asigurările de sănătate (CASS) pentru angajații din construcții ar putea avea consecințe asupra salariilor și a contractelor în desfășurare.

Kelemen Hunor a exprimat preocupările sale cu privire la pachetul de măsuri fiscale și a subliniat necesitatea de a elabora politici fiscale mai stabile și coerente într-un context electoral.