LIVE VIDEO: Papa Francisc la București. Suveranul Pontif: E important să recunoaștem numeroșii pași înainte făcuți de România, chiar cu mari dificultăți.

Papa Francisc și-a început, vineri, prima zi a vizitei de trei zile în România, la 20 de ani după cea a Papei Ioan Paul al II-lea. Suveranul Pontif a mers la Palatul Cotroceni, unde a spus, în discursul său, că, în pofida numeroaselor dificultăţi şi lipsuri, în ultimii 30 de ani România a făcut mulţi paşi înainte în cadrul proiectului democratic la care s-a angajat.

De asemenea, el a avut un mesaj pentru românii din diaspora și a adus „un omagiu sacrificiilor făcute de atâția fii și fiice ale României, care, cu cultura și patrimoniul lor, îmbogățesc cultura altor țări”. Papa Francisc s-a întâlnit apoi cu Patriarhul Daniel și a transmis un apel la unitate: „Dragi frați, să mergem împreună, spre lauda Preasfintei Treimi și spre beneficiul reciproc, pentru a-i ajuta pe frații noștri să-l vadă pe Iisus. Reînnoiesc recunoștința mea și vă asigur de afecțiunea, prietenia și rugăciunea mea și a Bisericii Catolice”.