Lucian Romaşcanu, ministrul propus la Cultură: E nevoie de o lege nouă în domeniul cinematografiei

Lucian Romaşcanu, ministrul propus la Cultură, a declarat miercuri, că una dintre priorităţile mandatului său va fi o lege clară care să reglementeze situaţia din cinematografie şi că pentru aceasta e nevoie de dezbatere.

Vom relua proiectul de lege privind cinematografia. În urma discuţiilor cu toţi actorii din domeniu am stabilit că e nevoie de o lege nouă, este nevoie să introducem noi categorii de finanţare şi noi producţii”, a declarat ministru propus la Cultură, Lucian Romaşcanu, la scurt timp după ce a fost propus la Ministerul Culturii.

Întrebat dacă varianta cea mai bună ar fi Ordonanţă de Urgenţă sau un proiect de lege, Romaşcanu a afirmat că un proiect de lege ar fi soluţia preferată, iar acesta ar putea fi întocmit chiar pe timpul vacanţei parlamentare.

În domeniul cinematografiei, tensiunile au crescut în ultimul an, odată cu emiterea unei Ordonanţe la propunerea ministrului Corina Şuteu care reglementa situaţia din cinematografie. Mai mulţi factori importanţi din domeniu au acuzat însă că ordonanţa a fost pusă la cale doar pentru un grup de oameni şi fără consultarea generală.