Lungmetrajul ‘5 Minute’ de Dan Chişu – de luni în cinematografe

Lungmetrajul de ficţiune „5 Minute”, scris şi regizat de Dan Chişu, inspirat din fapte reale, va rula începând de luni în cinematografele din România.

”Într-un cinematograf din Bucureşti rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câţiva spectatori se ridică şi protestează faţă de comunitatea LGBT, membri ai acesteia fiind prezenţi în sală. Presa a acuzat Jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului în urma căruia un tânăr a fost rănit şi a ajuns la spital. Filmul se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi în acţiunea de la cinematograf, printr-o investigaţie făcută de o tânără jurnalistă cunoscută pentru reportajele ei neobişnuit de îndrăzneţe”, se arată în prezentarea peliculei.

Din distribuţie fac parte actorii Mihai Călin, Diana Cavallioti, Emanuel Pârvu, Ana Radu, Elvira Deatcu, Adrian Titieni, Gabi Huian şi Aida Economu. Imaginea filmului este semnată de Adrian Silişteanu, montajul – de Letiţia Ştefănescu, sunetul – de Marius Leftărache, scenografia – de Gina Călin, costumele – de Adina Bucur, machiajul – de Dana Roşeanu, coafura – Manuela Simionescu. Producător este Anamaria Antoci.

„5 Minute” este o producţie Domestic Film, în coproducţie cu DaKINO Production, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Programului Europa Creativă – Media al Uniunii Europene, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.