Mai mulți români întorși din Italia au blocat Vama Nădlac

Sute de români care au reușit să plece din Italia au ajuns la granița cu România. Zeci de mașini sunt blocate la intrarea în țară, la punctul de trecere a frontierei Nădlac – informează site-ul de știri digi24.ro. 

Mulți dintre cei care au ajuns în țară refuză să intre în carantină. Potrivit unor informații apărute în presa locală la un centru de carantină a fost chemată poliția, pentru că peste 20 de oameni cereau să fie lăsați să plece acasă. Situația s-a calmat și oamenii au fost duși în carantină, informează șeful DSP Arad, Constantin Cătană.

Potrivit presei locale, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Arad au încercat să ajungă la cele aproximativ 40 de persoane aflate în centrul de carantină, însă acestea au încuiat ușa. Pompierii, chemați, să spargă ușa s-au trezit “prizonierii” oamenilor. Aceștia le-au blocat autospeciala de intervenție cu mașinile lor. Situația nu pare a fi dezamorsată deoarece spre centrul de carantină au plecat mai multe echipaje de la Serviciul de Acțiuni Speciale – mascații, cum sunt cunoscuți – și din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad – relatează aradon.ro.

Într-o intervenție telefonică la Digi 24, Șeful DSP Arad, Constantin Cătană, spune că „nu s-a pus problema de ostatici, de revoltă”, ci de o nemulțumire a oamenilor.

La această oră (23:00) la Ministerul de Interne a fost convocată o ședință de urgență din cauza situației tensionate de la Vama Nădlac.