Maia Sandu a fost primită la Guvern de Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit, marţi dimineaţă la Guvern, pe omologul său din Republica Moldova, Maia Sandu. După discuţii, cele două vor susţine declaraţii de presă comune.

Prim-ministrul Republicii Moldova a fost primit la Palatul Victoria de către şeful Executivului Viorica Dăncilă. Cele două vor susţine declaraţii comune de presă începând cu ora 11.15, conform programului premierului român transmis de Guvern.

Înainte de întâlnirea cu Dăncilă, Maia Sandu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis. După întrevedere, cei doi au susţinut declaraţii de presă.

Încă din 16 iunie, Viorica Dăncilă a anunţat că i-a transmis premierului Maia Sandu o invitaţie de a veni la Bucureşti.

Cu acea ocazie, premierul român şi-a exprimat încrederea că Executivul de la Chişinău va continua parcursul european al Republicii Moldova, prin implementarea cu succes a reformelor necesare, a Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu Uniunea Europeană.

Totodată, prim-ministrul Dăncilă a refirmat deplina disponibilitate a Guvernului României de continuare a Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, baza esenţială a relaţiei bilaterale dintre cele două ţări.