Maia Sandu: Biserica ar trebui să contribuie la integrarea europeană a Republicii Moldova

Getting your Trinity Audio player ready...

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a subliniat într-o declarație pentru postul de televiziune Vocea Basarabiei importanța ca Biserica să joace un rol activ în susținerea procesului de integrare europeană a țării. Ea consideră că Biserica ar trebui să contribuie la consolidarea valorilor europene în rândul cetățenilor și să promoveze ideea de apropiere de Uniunea Europeană.

Declarația vine în contextul în care Maia Sandu a avut o întrevedere cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Mitropolitul Vladimir, discutând despre rolul Bisericii în societate și despre modul în care aceasta poate contribui la dezvoltarea țării și la apropierea de Europa.

„Am discutat despre importanța valorilor europene și despre faptul că Biserica trebuie să lucreze pentru integrarea europeană”, a declarat Maia Sandu după întâlnire. Ea a adăugat că Biserica are un rol esențial în formarea conștiinței naționale și că ar trebui să fie un aliat în procesul de integrare europeană.

Această poziție vine în contextul în care Republica Moldova își intensifică eforturile de a se apropia de Uniunea Europeană, iar susținerea din partea Bisericii ar putea avea un impact semnificativ asupra opiniei publice.