Unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio: ”RadiRo” 2018 începe pe 18 noiembrie!

Cea de-a IV-a ediție a festivalului „RadiRo”, singurul festival dedicat orchestrelor radio din Europa și din lume, eveniment produs și organizat de Radio România, se va desfășura între 18 și 25 noiembrie 2018 și va cuprinde două secțiuni: concerte simfonice – derulate la Sala Radio și, în premieră la această ediție, concerte de jazz – prezentate la Sala Auditorium a MNAR (Muzeul Național de Artă al României).

Organizat o dată la 2 ani (alternat cu Festivalul Internațional „George Enescu”), începând din anul 2012, „RadiRo” a reușit performanța de a aduce în fața publicului din România orchestre de primă mărime ale radiourilor publice din Europa și Asia.

Ediția 2018 „RadiRo” aduce la Sala Radio orchestre europene de prestigiu, ce aparțin unora dintre cele mai importante posturi publice de radio: BBC Philharmonic Orchestra (Marea Britanie), Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii MDR din Leipzig, Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii Irlandeze, Orchestra Radiodifuziunii Elveției Italiene din Lugano, alături de ”gazda” evenimentului, Orchestra Națională Radio România.

Seria de concerte de jazz va fi susținută de Big Band-uri ale radiodifuziunilor publice din Danemarca, Croația și bineînțeles,

România. Vedeta acestei serii de concerte va fi Aura Urziceanu, care va reveni în România după mai mulți ani, special pentru a cânta în fața publicului Festivalului „RadiRo”, alături de Big Band-ul Radio România.

Printre invitații care vor concerta în Festivalul „RadiRo” se numără dirijori și soliști de primă mărime ai scenelor internaționale: dirijorii Vladimir Ashkenazy, Nathalie Stutzmann, pianiștii Mihai Ritivoiu, David Fray, violoncelistul Andrei Ioniță.

Prin această ediție a festivalului Radio România marchează și cele două evenimente importante ale acestui an – aniversarea împlinirii a 90 de ani de existență a postului public de radio și aniversarea Centenarului României.

Toate concertele festivalului sunt transmise live de Radio România, înregistrate și difuzate ulterior de Televiziunea Română și difuzate, de asemenea, de toate radiodifuziunile membre ale Uniunii Europene de Radio.

Pentru alte informaţii legate de „RadiRo” 2018, vă invităm să consultaţi site-ul www.radirofestival.ro