Managerul Spitalului „Victor Babeș”: Valul 4 determină cazuri grave la tineri sănătoși care au murit cu zile pentru că nu erau vaccinați

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din București, Simin Florescu, a declarat, luni seara, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că valul 4 al pandemiei de COVID determină cazuri grave la pacienți tineri, oameni sănătoși care au murit cu zile pentru că nu erau vaccinați și au venit târziu la spital. Simin Florescu a explicat că medicii sunt stupefiați că oamenii nu se vaccinează și trebuie să ajungă în situația de a explica unor familii tinere că nu le mai pot salva soții, tații.

La spitalul „Victor Babeș” s-au înregistrat în ultima perioadă decesele unor bărbați de 32, 37, 53 și 62 de ani, nevaccinați, fără comorbidități.

Nu aveau niciun fel de boli, erau oameni sănătoși, care au murit cu zile pentru că nu erau vaccinați și au venit la spital foarte târziu, cam a zecea zi de la debut, ceea ce a făcut sarcina noastră foarte grea”, a afirmat managerul spitalului.

Simin Florescu a explicat că acest val vine cu o tulpină mutantă care determină cazuri mult mai grave decât înainte, la pacienți mult mai tineri, iar în alte țări sunt deja cazuri mai grave la copii.

Avem armele cu care să luptăm, de ce nu le folosim? Asta e stupefacția noastră: de ce nu se vaccinează? De ce suntem puși în situația de a explica unor familii tinere că nu le mai putem salva soții, tații? (…) Acești oameni au fost oameni fără niciun fel de probleme, din familii cu tot ce le trebuie, se plimbaseră prin țări străine, mulți veneau de la mare, acolo începuse drama”, a spus medicul.

Simin Florescu a subliniat că nu știm pe cine o să lovească și cum o să lovească tulpina mutantă a coronavirusului, de aceea medicii recomandă tuturor persoanelor să se vaccineze.

„Din ce vedem, lucrurile se schimbă și începe să scadă vârsta la care lovește mai puternic virusul mutant. Pentru copiii sub 12 ani ce putem să facem este să vaccinăm tot restul lumii, astfel încât copiii să fie protejați. Succesul ar fi dacă cât mai mulți oameni s-ar vaccina cât mai repede, ca să nu apară o altă tulpină mutantă. Este foarte clar că toate cazurile severe din ultimele săptămâni și decese sunt ale unor pacienți nevaccinați sau vaccinați incomplet”, a mai declarat medicul.

Suntem în plin val 4. Nu se pune problema dacă vine sau nu vine. E aici și va urca în continuare. (…) În acest moment, în spital mai mult de jumătate dintre pacienți sunt cu Covid. Din nou începem să avem probleme cu locurile pentru pacienții severi, cu pacienții care au nevoie de ATI și toate aceste cazuri sunt la pacienți nevaccinați sau vaccinați incomplet”, a atras atenția managerul de la „Victor Babeș”.