Mandat de percheziție pentru telefonul lui Alec Baldwin în cazul morții directoarei de imagine Halyna Hutchins

Poliţia care investighează cazul morţii directoarei de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare ale western-ului „Rust” a obţinut un mandat de percheziţie pentru telefonul actorului Alec Baldwin, informează BBC.

Halyna Hutchins a murit, iar regizorul peliculei, Joel Souza, a fost rănit, atunci când Baldwin repeta o scenă cu un pistol de recuzită. Actorul a insistat că nu a apăsat pe trăgaci.

Mandatul de percheziţie a fost emis de o instanţă din Santa Fe, New Mexico, statul unde au avut loc filmările la pelicula „Rust”.

Potrivit mandatului, „telefonul ar putea conţine probe”, „relevante pentru anchetă”.

Anchetatorii au cerut confiscarea iPhone-ului lui Alec Baldwin pentru a vedea mesajele text, email-urile, istoricul de navigare pe internet şi orice alte informaţii stocate pe dispozitiv.

Decizia instanţei intervine la două săptămâni după ce actorul a acordat primul interviu legat de incident, în care a declarat că el nu a apăsat pe trăgaci, însă arma s-a descărcat.

„Nu aş îndrepta niciodată o armă către cineva şi apoi să apăs pe trăgaci. Niciodată”, i-a declarat el reporterului George Stephanopoulos de la ABC News.

Baldwin a precizat că nu crede că va fi pus sub acuzare în acest dosar şi că va coopera cu autorităţile care anchetează cazul.