Marcel Ciolacu nu mai cere devansarea termenului la CCR pe legile pe care și-a asumat răspunderea

În contextul deschiderii noului an universitar, după vizita la Centrul de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse și Procese Inovative-CAMPUS din cadrul Universității Politehnica București, premierul Marcel Ciolacu a oferit declarații cu privire la sesizarea depusă la Curtea Constituțională a României (CCR) de către USR și Forța Dreptei. Ciolacu a menționat că, deși majoritatea măsurilor legii intră în vigoare de la 1 ianuarie, nu îl deranjează termenul stabilit de CCR pentru 18 octombrie. Totuși, a subliniat că nu dorește a grabi lucrurile și speră să nu existe amânări.

Premierul, într-o declarație de vineri la Deva, a precizat că va cere CCR devansarea termenului din 18 octombrie pentru dezbaterea sesizării formulate de USR și Forța Dreptei pe legea privind măsurile fiscal-bugetare. Liderul PSD a adăugat că, în opinia sa, cea mai eficientă metodă ar fi fost moțiunea de cenzură, pentru coagularea opoziției, dar demersul nu a reușit, nu din vina social-democraților. Marcel Ciolacu a menționat că va aștepta decizia CCR asupra constituționalității legii.

Este de notat că Curtea Constituțională a României va dezbate, pe 18 octombrie, sesizarea USR și a Forței Dreptei privind legea care se referă la măsurile fiscale menite a asigura sustenabilitatea financiară a României pe termen lung, act normativ pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament. Sesizarea, depusă vineri, este semnată și de doi parlamentari liberali, Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină.