Margareta Pâslaru la Radio Clasic

Motto:

În tinerețe ne străduim să ne facem un nume, la maturitate trebuie să folosim 'numele' spre binele altora

 

În preajma lansării celui mai nou album, intitulat "Cum să te las?", produs de EuroStar, doamna Margareta Pâslaru a răspuns invitației noastre și a fost prezentă în studioul Radio Clasic.

Cum sa te las?
Prof. dr. Mihai Cosma spunea: “am considerat parcurgând paginile de creație ale doamnei Margareta Pâslaru că domnia sa face parte din clasicismul muzicii românești prin valoarea compozițiilor pe care le are, prin impactul acestor compoziții asupra tuturor generațiilor aș spune, de la cei mai vârstnici până la cei mai tineri.

Eleva Margareta Pâslaru a debutat în muzica ușoară la Casa de Cultură Grivița Roșie în 1958, acompaniată de Paul Ghentzer. Prima apariție în public, la vârsta de 4 ani și jumătate, a avut loc pe scena Operei în rolul copilului din Madame Butterfly de Puccini.

Descoperită de Ileana Pop în 1959 ca artist amator, apare pe 10 iulie 1960 în emisiunea lui Valeriu Lazarov "Toată lumea face sport" dedicată câștigătorilor români la Olimpiada de la Roma. Margareta a interpretat cu acea ocazie „Piccolissima serenata“ în limba italiană.

Premiul MIDEMImpresionat de timbrul aparte al Margaretei, tânărul George Grigoriu din „Trio Grigoriu“, compune special pentru ea, în 1959, „Chemarea mării“ (numit de public "Și-n apa mării"). În interpretarea originală a talentatei cântărețe, piesa devine mare șlagăr. Ca urmare a succesului, în 1960 și Casa de Discuri Electrecord înregistrează cântecul pe primul disc al Margaretei, care bate recordul vânzărilor de muzică ușoară în anul următor. Discul de Aur primit în 1968, o catapultează la Cannes în 1969, unde i se decernează Trofeul M.I.D.E.M. Alături de doamna Margareta Pâslaru îi puteți vedea pe: Ginette Reno, James Last, Tunes Dizzeie, Muslim Magomaev, Patty Pravo, Jaffa Jarkoni, Juan Manuel Serrat, Amalia Rodriguez, Dalida, Mireille Mathieu, Udo Jurgens, Adriano Celentano

Cu o carieră demnă de invidiat, doamna Margareta Pâslaru este unul dintre puținii creatori români care se implică activ în acțiuni umanitare, donând drepturile de autor care i se cuvin din vânzarea discurilor.Impreuna cu Mireille

A fost o oră cu multe amintiri și multe surprize muzicale. 

Emisiune realizată de Andrei Enescu.